Kehohoitojen vastuullisuus

02.10.2024

Kun puhutaan kehohoidosta, omalla kohdallani se on paljon syvempi käsitys kuin vain "keho"hoito. Kun aloitin vyöhyketerapiaopinnot lukiolaisena vuonna 2011, ihmettelin sitä, kun käsissäni alkoi hoitoja tehdessä tuntua voimakasta kihelmöintiä ja koko kehossa tuntui lämpöä. Ihmettelin näitä kokoemuksia myös opettajalleni, joka vain hymyili ja sanoi että hieno juttu. Opinnoissa ei vielä pitkään aikaan puhuttu mitään energiatason jutuista, mutta aloin saada kokemuksia niistä heti. Joskus asiakkaan käynnin jälkeen oloni oli aivan voimaton ja joskus jopa täytyi mennä oksentamaan pahaa oloa pois. Toisinaan oli hyvä ja energisoitunut olo niin asiakkaalla kuin hoitajallakin. Toisinaan tunsin kehossani ja käsissäni vahvasti ne kohdat, missä asiakkaalla oli kipua.

En aluksi täysin ymmärtänyt mistä näissä ilmiöissä oli kyse, mutta myöhemmin opin, että kyseessä on energiatason asiat. Kehohoito on aina myös energiahoito - ymmärsipä hoitaja (tai asiakas) siitä mitään tai olivatpa he sille auki tai ei. Ajan myötä opin käyttämään tuota energiatasoa myös hyödyksi hoidoissa ja suojaamaan itseni siten, että minun ja asiakkaan energiat eivät sekoittuisi, enkä käyttäisi hoitoihin omaa elämänenergiaani ja sen lisäksi opin myös sekä hyödyntämään hoidoissa universaaleja parantavia energioita, että aktivoimaan ja tasapainottamaan asiakkaan omaa elämänenergiaa. (Side note: en ole käynyt kehon energiahoitoon varsinaisesti erillisiä koulutuksia, vaan tämä tieto on hiljalleen avautunut minulle intuitiivisesti kehohoitojen ja elämänkokemusten myötä. En siiis myöskään voi väittää näitä asioita "faktoiksi".)

Edelleen oma energiakenttäni pääsee joskus jostain vuotamaan, mutta tätä tapahtuu paljon harvemmin. Koen omaksi velvollisuudekseni ja vastuuleni kehittää näitä taitoja ja huolehtia puhtaista intentioitani sekä omasta että asiakkaan suojauksista, sillä hoitojen vaikuttavuus on noussut huomattavasti tämän "energiaymmärryksen" lisääntymisen myötä samaan aikaan kuin omat keholliset negatiiviset reaktiot hoitojen jälkeen ovat vähentyneet (voimattomuus, huonovointisuus ym).

Hoitoon tulevan ei kuitenkaan koskaan tarvitse huolehtia näistä asioista, sillä koen että ne on nimenomaan minun vastuualuettani. Myöskään hoitoon tulevan ihmisen ei tarvitse uskoa mihinkään "konkreettisten" asioiden ulkopuoliseen. Siitä huolimatta, että itse hoitajana koen hoitavani myös energiatasolla, hoito on fyysinen ja konkreettinen ja myös hoidon tulokset ovat usein hyvin fyysisiä ja konkreettisia.

Kehohoito on siis suuri luottamuksenosoitus myös hoitajaa kohtaan ja tuon luottamuksen arvoinen haluan olla. Pyydän aina hoidon toimivan asiakkaan ja kaikkien ympärillä olevien korkeimmaksi parhaaksi - riippumatta siitä, mikö minun oma "toive" tai ajatus mistäkin asiasta on.

Tärkein intentio kehohoidossa on aina turvallisen ja lempeän tilan luominen, sekä hermoston rauhoittaminen. Hoito etenee asiakkaan ehdoilla niin keskustelujen ohella kuin myös kehon tasolla. On osattava tutkia herkkyydellä, millä tavoin ja millä voimakkuudella asiakkaan keho ottaa hoidon mieluiten vastaan. On pidettävä mielessä, että asiakkaan oma keho teitää kaikkein parhaiten, mitä se kaipaa ja parantava voima löytyy loppujen lopuksi asiakkaan sisältä ja kehon tasolta. Hotaja on fasilitoija, joka herättelee esiin näitä asiakkaan omia parantavia voimia. 

Hoitajana vastuulleni kuuluu myös tunnistaa omat tietoni ja taitoni, sekä niiden rajat. Tarvittaessa on osattava sanoa, jos en pysty asiakasta auttamaan ja ehdotettava haleutumista sellaisen palvelun pariin (esimerkiksi terveydenhuoltoon), josta apua voisi saada. Tavoitteena on kuitenkin aina asiakkaan paras ja hänen tukeminen kohti parempaa hyvinvointia tai mitä hän sitten toivookaan.

Kiitos kun luit tämän postauksen. <3


Hannamaija Autio / 0443140193 / hannamaija.autio@gmail.com
Kaikki oikeudet pidätetään 2018
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita